Hoe word je helderziend?

Een goede vriend stelde mij onlangs een interessante vraag. Naar eigen zeggen is hij niet ‘into het paranormale’ en staat vrij sceptisch tegenover spiritualiteit maar is wel geïnteresseerd in mijn verhalen hierover. Hij vroeg mij: “Ik heb eigenlijk zelf nooit mediamieke ervaringen gehad. Is het waar dat iedereen het in zich heeft om helderziendheid te ontwikkelen? Zelfs ik?”

Helderziend FM

De metafoor die ik graag gebruik om het fenomeen ‘helderziend’ uit te leggen is de volgende: helderziendheid kun je vergelijken met het afstemmen op een radiozender. Sommige radiozenders hebben een sterk signaal en ontvang je gemakkelijker dan andere. Sommige radio’s zijn krachtiger en ontvangen daarom signalen beter dan andere. Bij veel mensen staat de radio uit. Sommige mensen hebben de radio wel aan staan, maar het geluid uit. Deze mensen hebben wellicht wel de juiste radiozender gevonden, maar horen alsnog niets.

Ook wanneer je in contact met, zoals ik het omschrijf, ‘de bron’ wilt komen, zoek je naar een heldere frequentie. Het is essentieel om je ‘ontvanger’ aan te zetten, het ‘volume’ op te schroeven en de juiste frequentie te vinden. Alleen dan is het mogelijk om ‘boodschappen’ duidelijk te ontvangen. Als je op dit moment niets ontvangt, is je radio dan stuk? Nee. Wellicht weet je simpelweg niet hoe je jouw radio moet gebruiken of staat de volumeknop te laag.

Leuk die radio, maar hoe word ik een gettoblaster?

Ieder persoon kan helderziendheid ontwikkelen, maar in welke mate? Zoals ik aangaf ontvangen sommige ‘radio’s’ signalen makkelijker dan andere. Vrij vertaald is dit het ‘mediamieke talent’ waar topmediums over beschikken. Talent bepaalt of je een ‘gettoblaster’ kunt worden of niet. Misschien is het worden van een gettoblaster te hoog gegrepen, maar dit zou je er niet van moeten weerhouden om in elk geval je radio aan te zetten.

Hoe zet ik mijn radio aan?

Ik ben van mening dat het voor ieder persoon goed is om zijn of haar radio aan te zetten en te werken aan het verhogen van het volume en het ontvangen van de juiste frequenties. Dit zijn 4 praktische tips om jouw radio én het volume aan te zetten:

  1. Verhoog je vibratie en bewustzijnsfrequentie. Dit houdt kort gezegd in dat je gevoelens van liefde, compassie, vrede en harmonie in je leven toelaat in plaats van haat, hebzucht, egoïsme en angst.
  2. Reinig je lichaam van binnenuit, eet gezond en drink voldoende water of kruidenthee. Het is belangrijk om te beseffen wat je eet en dat je probeert hier bewust mee om te gaan.
  3. Kom in contact met je gevoelens en gedachten. Als je jouw eigen gedachten niet kunt horen, is het onmogelijk om ‘de bron’ helder te horen. Meditatie is hiervoor geschikt. Vind een vorm van meditatie die bij jou past. Schilder, neem een bad of mediteer bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen.
  4. Oefen. Probeer om je steeds meer open te stellen voor ‘de bron’ en de subtiele boodschappen. Probeer deze te zien en leer ze te herkennen. Je merkt snel genoeg dat de boodschappen meer frequent en duidelijker worden.

Geen woorden maar daden

Over het onderwerp helderziendheid zijn veel boeken te vinden. Je kunt lezen wat je wilt maar als je met de theorie uit boeken en bovenstaande tips niet zelf aan de slag gaat helpt het je niet verder. Van lezen alleen ontwikkel je geen mediamieke talenten. Kortom, waar wacht je nog op?

© Spiritueel.com. Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd!